ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Η τρίτη ηλικία στην "Ελλήνων Πολιτεία".


 

Στην επικαιρότητα των ημερών, οι καταγγελίες και μαρτυρίες σοκ που έχουν δει το θέμα της δημοσιότητας σε σχέση με ιδιωτικό γηροκομείο των Χανίων.
Πρώην υπάλληλοι κατήγγειλαν περιστατικά αίσχους κατά των υπερήλικων που διέμειναν εκεί ως και το πέρας της ζωής πολλών. Και φυσικά έχουμε ακούσει και για άλλα αντίστοιχα ιδρύματα.
Το θέμα έχει αναλάβει η ελληνική δικαιοσύνη και θα ήταν απρεπές να προδικάζουμε άνευ απτών αποδείξεων.

Ιδιαίτερη αίσθηση ωστόσο, έχει προκαλέσει η έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών σε όσα βγαίνουν στο φως με το θέμα και αυτό αν μη τι άλλο είναι ελπιδοφόρο.
Την ιερότητα της τρίτης ηλικίας, τον σεβασμό, αλλά και θαυμασμό προς αυτή, το γένος των Ελλήνων τη φέρει στο dna του και απόδειξη για αυτό είναι οι Επιτάφιοι λόγοι που μας έχουν μείνει από τους προγόνους μας, όπως ο Επιτάφιος του Περικλέους από τον Θουκυδίδη, και είχαν μάλιστα τόσο περίοπτη θέση στα μάτια της πολιτείας που η τιμή προς αυτούς, προηγούνταν της τιμής των νεκρών στους Επιτάφιους.

Έχουμε πράγματι ξεχάσει την τεράστια σημασία των προγόνων στη ζωή, την ιστορία, αλλά και το μέλλον μας.
Και αυτό δεν αποτελεί ευθύνη μοναδική του κάθε ενός μας.

Όπως έχουμε ξαναπεί, όλα είναι θέμα πολιτείας και αυτό αποδεικνύεται στην ουσία από την αντιστροφή των όρων.
Δηλαδή όντας σε μια πολιτεία στην οποία ο κάθε πολίτης είναι μόνος του και υπεύθυνος για τον εαυτό του, να διαβιώνουμε σε μια πολιτεία η οποία είναι υπεύθυνη για το σύνολο των πολιτών της για την εύρυθμη λειτουργία της.



Ας δούμε παρά όλα αυτά, λίγα από τα όσα έχουν δηλώσει αντιπρόσωποι των Ελλήνων, πολιτικοί της Ελλάδας, όσον αφορά την τρίτη ηλικία, άλλο ένα γεγονός που αποδεικνύει την αδιαφορία των "εκλεγμένων" πολιτικών, σε συνδυασμό με τα πεπραγμένα των εκάστοτε κυβερνήσεων. 


 (Μερική μετάφραση : ... σε 20 - 30 χρόνια δεν θα υπάρχουν, οπότε δε θα επιδρά (το σύνολό τους) στο χρηματοοικονομικό σύστημα...)


 .............................................................

 

Μια πολιτεία η οποία σέβεται τους πολίτες της, οφείλει να σέβεται και να παρέχει τα πάντα στους γηραιούς της και αυτό γιατί με την αυτοχθονία, τη στήριξή των, τις επιλογές τους και τη ζωή τους, έχουμε παραλάβει τη γη που διατήρησαν προγονικά, ώστε να περάσει στην επόμενη γενιά.

Θα μου πείτε ότι αν οι γονείς μας και οι παππούδες μας και οι επιλογές τους μας έφεραν στο σήμερα, τι ακριβώς να σεβαστούμε. Και όμως πρέπει να τρέφουμε σεβασμό, γιατί παρά τα λάθη τους μας μεγάλωσαν να αντιληφθούμε τι έγινε εσφαλμένα και τώρα είναι η δική μας σειρά να πράξουμε τα δέοντα ώστε τα παιδιά μας αύριο να σέβονται εμάς ως γηραιούς.

Η Ελλήνων Πολιτεία στη λειτουργία της μέσω μηχανισμών και νόμων, θα έχει τη διαχρονική εξασφάλιση της τρίτης ηλικίας. Στον σχεδιασμό της θα πραγματώσει τη δημιουργία πάρκων, ιδανικών εγκαταστάσεων για διαμονή, για δημιουργική απασχόληση, για σωματική και πνευματική άσκηση, ενώ θα παρέχει και την ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη προς όλους αδιακρίτως.

Η "Ελλήνων Πολιτεία" αναγνωρίζει, αποδέχεται και αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη προς τους γηραιότερους, ώστε να τους καταστήσει πλήρως αυτάρκεις, ώστε να μην εξαρτώνται από κανέναν, αλλά παράλληλα να χαίρουν και τον σεβασμό της πολιτείας.

Άλλο ένα εξέχουσας σημασίας, σχέδιο που θα πραγματοποιηθεί τις ημέρες της "Ελλήνων Πολιτείας", είναι η δημιουργία ενός αυτοδιοίκητου ασφαλιστικού ταμείου υψηλότατων προδιαγραφών, το οποίο θα έχει καθαρή ανταποδοτικότητα προς τους μετόχους του, οι οποίοι είναι οι συνταξιούχοι. Ο σκοπός του θα είναι να πραγματοποιεί κερδοφόρες επενδύσεις ώστε να βελτιώνεται η θέση των (μετόχων).

Η "Ελλήνων Πολιτεία", αναγνωρίζει ότι η τρίτη ηλικία είναι άνθρωποι γεμάτοι με βιωματική σοφία που μπορούν να μεταδώσουν τη γνώση τους στην επόμενη γενιά. Με σεβασμό για τον άνθρωπο, την Πολιτεία, το περιβάλλον, τον πλανήτη και την κοσμοθέαση. (Κοσμοθέαση είναι οτιδήποτε προσλαμβάνεται από τις αισθήσεις και γίνεται αντιληπτό μέσω της νοητικής διεργασίας ως αληθινό και υπαρκτο).

Έτσι λοιπόν, με κάθε σεβασμό προς τον άνθρωπο και τη φύση του, η "Ελλήνων Πολιτεία" είναι και θα είναι αφ 'ης στιγμής της εγκαθίδρυσής της, η ιδανική πολιτεία για τον άνθρωπο, αλλά και για ό,τι περιλαμβάνει το συνολικό περιβάλλον.


 
Ο Αρτέμης Σώρρας και η "Ελλήνων Συνέλευσις", έχουν αποτυπώσει γραπτώς το όραμα της "Ελλήνων Πολιτείας", καταθέτοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του εθνικού πολιτικού φορέα "Ελλήνων Συνέλευσις" στον Άρειο Πάγο με αρ. πρ. 6199/4.9.2015, γεγονός που αποτελεί νομική δέσμευση για την εκπλήρωσή του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι βουλευτές με την "Ελλήνων Συνέλευσις", έχουν ήδη αποποιηθεί γραπτώς την ασυλία τους, απόδειξη ότι δεσμεύονται να πράξουν με κάθε κόστος το πρόγραμμα που έχει κατατεθεί και την εγκαθίδρυση της "Ελλήνων Πολιτείας".

Και αν αγαπητέ αναγνώστη, κρίνεις ότι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό και ουτοπικό, δεν έχεις παρά να ενωθείς με τα αδέλφια σου και να πράξεις ό,τι είναι απαραίτητο για την πραγμάτωση αυτής της ιδανικής πολιτείας. Και τα ξαναλέμε στο τέλος.

Όλα είναι ουτοπία μέχρι να κάνεις το πρώτο βήμα για την πραγμάτωση του στόχου και του σκοπού.

Συνέλληνα και συνελληνίδα μας. Όλα είναι έτοιμα. Εσένα περιμένουμε στην "Ελλήνων Συνέλευσις" και την ένωσή μας, για να ξεκινήσουμε την εξαφάνιση κάθε αντιαξίας που μας στερεί την πραγματική ελευθερία και τη δίκαιη πολιτεία μας.

Αναστασία Ιακώβου, ενεργό μέλος "Ελλήνων Συνέλευσις Λαυρεωτικής"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ