ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Επίσημα στοιχεία υπουργείου :Ριζική η ανατροπή στη σύνθεση του πληθυσμού του Δήμου Αθηναίων. Με σημαντικότατη πλέον μουσουλμανική κοινότητα



 Νόμιμοι μετανάστες είναι περίπου το 17% των μονίμων κατοίκων της πρωτεύουσας , σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Μετανάστευσης .
Επίσης εκτιμήσεις φορέων και δημοτικών παρατάξεων , με βάση τα στοιχεία που έχουν από τον αριθμό εγγραφής αλλοδαπών μαθητών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση , αιτήσεων που εκκρεμούν για την παροχή ασύλου κλπ , εκτοξεύουν το ποσοστό αυτό στο 25 %.
Ποσοστό , που ίσως σε καμία από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της ΕΕ δεν συναντάται στον κεντρικό δήμο τους , αλλά μόνους σε περιφερειακούς των πρωτευουσών τους.
Η μεταβολή της πληθυσμιακής σύνθεσης ήταν ραγδαία τα τελευταία πέντε χρόνια.
Όπως προκύπτει και από τον επίσημο πίνακα του αρμόδιου υπουργείου που δημοσιεύουμε παρακάτω ( πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) από τους 664.046 κατοίκους που είναι ο πληθυσμός του δήμου Αθηναίων , οι αλλοδαποί που διαμένουν νόμιμα ξεπερνούν σήμερα , τους 110.000. Από 74.815 που ήταν στα τέλη του 2014 .
Σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία , μόνο το 2020 εγκαταστάθηκαν άλλοι 4.332, φτάνοντας στον αριθμό των 110.267. Οι 4.332 ήταν από τους 35.000 μετανάστες που μετακινήθηκαν από τα νησιά του Αιγαίου προς την ηπειρωτική Ελλάδα ή προς άλλες χώρες , στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης τους.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ