ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Η Τουρκία έχει δείξει τον μελλοντικό χάρτη. Η στάση της Μόσχας

 


Η RIA Novosti αναφέρει ότι το κρατικό τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TRT1 έδειξε χάρτη που αντικατοπτρίζει την πρόβλεψη του Stratfor για επέκταση της τουρκικής σφαίρας επιρροής. Υποτίθεται ότι μέχρι το 2050 θα περιλαμβάνει ορισμένα κράτη της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της πρώην ΕΣΣΔ, καθώς και τις περιοχές της νότιας Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, του Κουμπάν, την περιοχή Ροστόβv και των δημοκρατιών του Βόρειου Καυκάσου.

Οι Ρώσοι βουλευτές «συγκλονίζονται» από τις ορέξεις της Τουρκίας. Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας Αντρέι Κράσοφ σημείωσε ότι η τουρκική ηγεσία έχει σκέψεις για την αναδημιουργία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ενώ αμφέβαλλε ότι η Άγκυρα θα θελήσει να προσαρτήσει τα ρωσικά εδάφη με τη βία.

Στην αλήθεια δεν υπάρχει ανάγκη γι ‘αυτό, η Άγκυρα θα το κάνει με «ειρηνικές μεθόδους», και το κάνει ήδη. Η Τουρκία εξοπλίζει την Ουκρανία και της μεταδίδει την εμπειρία που απέκτησε στον πόλεμο του Καραμπάχ, συμπεριλαμβανομένων των ανεκτίμητων δεδομένων για την ευπάθεια των ρωσικών όπλων. Σύντομα στην Κριμαία θα ανοίξει κοινό κέντρο παρακολούθησης Τουρκίας-Ουκρανίας. Με τη σειρά του, ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας Πάβελ Σερπόφ ζήτησε να είναι έτοιμη για τα πάντα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο χάρτης Stratfor είναι αρκετά πραγματικός, δεδομένης κυρίως της φύσης της ρωσικής πολιτικής, της οικονομικής και της δημογραφικής κατάστασης αυτής της χώρας. Επιπλέον, το Stratfor είναι αρκετά «αισιόδοξο» για τη Ρωσία, αφήνοντας την εξάπλωση της επιρροής της Τουρκίας το 2050.

Ρωσία με δική της ελεύθερη βούληση επέτρεψε την είσοδο της Τουρκίας στον Νότιο Καύκασο, από τον οποίο ένα βήμα προς τη Νότια Ρωσία, και αυτό το βήμα ήδη γίνεται. Για 200 χρόνια, η Ρωσία προσπάθησε να σταματήσει αυτή την εκστρατεία της Τουρκίας, τροφοδοτώντας την με τα αρμενικά εδάφη. Ο πόλεμος του 2020 ήταν η συνέχεια αυτής της πολιτικής, αλλά ήδη στους πρόποδες της Ρωσίας.

Πριν από λίγους μήνες, οι Ρώσοι βουλευτές, πολιτικοί και απλές πολίτες παρακολούθησαν σιωπηλά τη Ρωσία και την Τουρκία να κόψουν την Αρμενία, όπως ανέφερε ο υπουργός στους Λάβροφ και Τσαβουσόγλου, «σύμφωνα με την αρχή της ίσης διαίρεσης». Δεν μίλησε ούτε ένας Ρώσος βουλευτής, μόνο σπάνιοι Ρώσοι έκρυψαν τα μάτια τους, συνειδητοποιώντας τι  πράττει η κυβέρνησή τους.

Η Ρωσία ήλπιζε να «κλείσει το ζήτημα» την Αρμενία, να μοιραστεί την Αρμενία με την Τουρκία και να την απομακρύνει από το ΝΑΤΟ, αλλά αντίθετα τροφοδότησε μόνο τις ορέξεις του Ερντογάν. Μην έχοντας ολοκληρώσει με το Καραμπάχ, η Τουρκία έχει ήδη αρχίσει να φλερτάρει με την Ουκρανία. Στη Μαύρη Θάλασσα μόλις ολοκληρώθηκαν οι τουρκοαμερικανικές ασκήσεις εναντίον της Ρωσίας . Και η μοίρα της Κριμαίας σύντομα θα καθοριστεί όχι από τη Ρωσία με τους «πράσινους άνδρες» της.

Η Ρωσία έχει γίνει ένα ανόητο εργαλείο στα χέρια της Τουρκίας, με τη βοήθεια της οποίας μο κόσμος αναμορφώνεται τώρα. Η Ρωσία και η Τουρκία είναι έτοιμες να κάνουν το βρώμικο έργο τους, αλλά πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι δεν θα ξεπλύνουν πλέον το αίμα και τη βρωμιά από τον επάνω τους.

Η Ρωσία βρέθηκε σε μια κατάσταση όπου συζητείται ήδη πώς να αποτραπεί η αποσύνθεση του κράτους. Η Κίνα πραγματοποιεί εδώ και καιρό μια οικονομική και δημογραφική επέκταση από την Ανατολή, τώρα από τον Νότο έχει ξεκινήσει η Τουρκία.

πηγη 

.............................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ