ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Αγγλία : Οποιοσδήποτε βγαίνει θετικός σε Covid test «θα μπορούσε να πληρωθεί με 500 λίρες».


Η κίνηση αυτή θα αποτελούσε μέρος μιας προσπάθειας να ενθαρρύνουν τις κοινωνικές αποστάσεις (απομόνωση) και τα τεστ.

Θα μπορούσε να κοστίσει 450 εκατομμύρια λίρες την εβδομάδα, αν συμφωνηθεί από τους υπουργούς. 

Οποιοσδήποτε βγαίνει θετικός σε covid test στην Αγγλία, θα μπορούσε να επιδοτηθεί με 500 λίρες υπό συγκεκριμένες συνθήκες, λέγεται ότι είναι υπό σκέψη από τους υπουργούς.

Ο στόχος της πρότασης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα κοστίζει περίπου 450 εκατομμύρια λίρες την εβδομάδα, είναι να ενθαρρύνει περισσότερο κόσμο στην απομόνωση και να κάνουν το τεστ.

Ένα τέτοιο σχέδιο, λέγεται ότι είναι η «προτιμώμενη θέση» του Matt Hancock στο Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες από το βράδυ της Τετάρτης.

Η πληρωμή των 500 λιρών θα μπορεί να δοθεί ανεξάρτητα από την ηλικία, την εργασιακή κατάσταση ή τη δυνατότητα κάποιου να δουλέψει από το σπίτι.

Μετά από κυβερνητική δημοσκόπηση, προέκυψε ότι μόνο 17% των ανθρώπων με συμπτώματα, προχωρούσαν στο να κάνουν covid test λόγω φόβου ότι ένα θετικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να τους οδηγήσει στο να μην εργάζονται.

Το εβδομαδιαίο κόστος των 453 εκατομμυρίων λιρών είναι 12 φορές το κόστος του σημερινού συστήματος, σύμφωνα με επίσημο πολιτικό έγγραφο που βρέθηκε στις αναφορές. 

Το 16 σέλιδο έγγραφο, λέγεται επίσης ότι είναι στο πλαίσιο σχεδίων ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, για την καταστολή των παραβιάσεων της καραντίνας. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο, κατέγραψε άλλους 1.290 θανάτους την Τετάρτη και 37.892 νέα θετικά κρούσματα, γεγονός που καθιστά αβέβαιο το αν υπό το παροντικό εγκλεισμό θα γίνει κάτι αρκετό ώστε να τεθεί η πανδημία υπό έλεγχο. 

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Αγγλίας (DHSC), ανακοίνωσε ότι δεν θα σχολιάσει ένα έγγραφο που διέρρευσε, ωστόσο δεν αρνήθηκε ότι οι πληρωμές για απομόνωση, είχαν αποτυπωθεί. 

Μια κυβερνητική πηγή, πρότεινε ότι πρόκειται για μια από τις πολλές επιλογές υπό συζήτηση, ως μέρος της βελτίωσης συμμόρφωσης για τον εγκλεισμό όσων διαγνώστηκαν μέσω test θετικοί. 

«Βρισκόμαστε σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές αυτής της πανδημίας και είναι υποχρέωση όλων μας να βοηθήσουμε να προστατευτεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μένοντας σπίτι και ακολουθώντας τους κανόνες», είπε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας.

«Όλα τα έξοδα τοπικής αυτοδιοίκησης, της υποστήριξης προγράμματος για τη διαχείριση αναγνώρισης και ιχνηλάτησης, καλύπτονται από την Κυβέρνηση και κάθε αρχή έχει τη δυνατότητα να κάνει πληρωμές διακριτικής ευχέρειας εκτός σχεδίου.»

«50 εκατομμύρια λίρες επενδύθηκαν όταν το σχέδιο ξεκίνησε και παρέχουμε επιπλέον 20 εκατομμύρια για να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τους ανθρώπους με χαμηλό εισόδημα που χρειάζεται να απομονωθούν.»


Πηγή

Μετάφραση : Ιακώβου Αναστασία


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΎΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΟ ΑΞΙΑΚΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ