ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Βέλγιο: Η πόλη της Αμβέρσας δίνει 5.000 μάσκες με διάφανο κάλυμμα στο στόμα για άτομα με προβλήματα ακοής


Η πόλη της Αμβέρσας στο Βέλγιο, παρέχει 5.000 μάσκες κάλυψης προσώπου με ένα ειδικό διαφανές κάλυμμα στο στόμα για άτομα με προβλήματα ακοής και τις οικογένειές τους.

Οι φυσιολογικές μάσκες κάλυψης προσώπου αποτρέπουν όσους είναι κωφοί ή έχουν περιορισμένη ακοή από το να μπορούν να διαβάσουν τα χείλη και ως εκ τούτου έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής τους.

Η πόλη της Αμβέρσας και ο ο δήμαρχός της, υπεύθυνος για ίσες ευκαιρίες Karim Bachar είπε στο VRT Radio 2 ότι “Είναι σημαντικό τα άτομα με περιορισμένη ακοή να μπορούν να επικοινωνούν με τους γύρω τους”.

Καθώς η κάλυψη προσώπων είναι υποχρεωτική στις δημόσιες συγκοινωνίες, σε δημόσια προσβάσιμα κτίρια όπως καταστήματα και δρόμους όπου δεν μπορεί να διατηρηθεί κοινωνική απόσταση, οι κωφοί και τα άτομα με περιορισμένη ακοή έχουν δυσκολία στην επικοινωνία καθώς δεν μπορούν να διαβάσουν τα χείλη. Η πόλη της Αμβέρσας ελπίζει να βοηθήσει στην ανακούφιση αυτού του προβλήματος παρέχοντας συνολικά 5.000 ειδικά προσαρμοσμένες μάσκες.

Ο δήμαρχος Karim Bachar είπε στο VRT ότι “Είναι σημαντικό τα άτομα με περιορισμένη ακοή να μπορούν να επικοινωνούν πλήρως με τους γύρω τους. Η ανάγνωση των χειλιών τους επιτρέπει να το κάνουν”.

Σε πρώτη φάση, οι μάσκες θα διανεμηθούν μέσω οργανισμών που συνεργάζονται με άτομα που είναι κωφά ή έχουν περιορισμένη ακοή. “Πρόκειται για μια αρχική αγορά. Θα παρακολουθούμε την κατάσταση και εάν χρειαστούν περισσότερες μάσκες, θα τις παρέχουμε”, πρόσθεσε ο κ. Bachar.

ΠΗΓΗ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΟΤΑΝ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ UCC ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ

Καλά που δεν πετάξαμε λεφτά σε νέες ΜΕΘ γιατί τώρα δε θα είχαμε να δώσουμε 120 εκατ. € στην Aegean…

Στοιχεία ΣΟΚ: Το 25% των κατοίκων της Αθήνας είναι μετανάστες! ”Χάνεται” ο Άγιος Παντελεήμονας & η Πλατεία Βικτωρίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ