ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ- "Λουκέτο" από Δευτέρα στην ΕΒΟ Αιγίου

Αρχή του τέλους για να μπει οριστικό λουκέτο στην ΕΒΟ Αιγίου, ένα από τα τελευταία μεγάλα εργοστάσια που έχει παραμείνει σε λειτουργία στην Αχαΐα.


"Λουκέτο" από Δευτέρα στην ΕΒΟ Αιγίου; - Οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν να μην πάνε για δουλειά - Αναμένονται ανακοινώσεις από τη Διοίκηση.

Οι Χρεοκοπίες της Ελλάδας - Θα εκπλαγείς, θα οργιστείς, θα κλάψεις αλλά θα μάθεις"

Η πρώτη μας χρεοκοπία, γνήσια χρεοκοπία σαν ελληνικό κράτος, συνέβη στα 1827. Η πρώτη πράξη που έκανε ο κυβερνήτης τότε ήταν να δηλώσει αδυναμία πληρωμής των λεγόμενων "δανείων ανεξαρτησίας" που ούτε δάνεια ήταν, ούτε για την ανεξαρτησία της χώρας δόθηκαν και το πρωτόκολλο του Λονδίνου το 1830 που συνέταξαν οι μεγάλες δυνάμεις, ερήμην φυσικά των Ελλήνων, προσδιόριζε με το άρθρο 6 ότι οι μεγάλες δυνάμεις επειδή ακριβώς τους χρωστάνε οι Έλληνες μπορούν να μπαίνουν όποτε γουστάρουν στη χώρα και να κάνουν ότι γουστάρουν σ' αυτή τη χώρα.


Η δεύτερη χρεοκοπία έσκασε στα 1843. Εκεί έγινε και η εξέγερση της 3ης Σεπτέμβρη του 1843 που διεκδικήθηκε σύνταγμα. Επειδή όμως το ελληνικό κράτος αδυνατούσε να πληρώσει ή να έρθει σε διευθέτηση με τους χρηματιστές του, του επιβλήθηκε η πρώτη κατοχή (σε απελευθερωμένο ελληνικό κράτος) που είναι η κατοχή του 1853 όταν Άγγλοι και Γάλλοι αποβίβασαν 15.000 πεζοναύτες στο Πειραιά, ασκήσανε κατοχή επί μια σχεδόν 10ετία που ήταν από τις πιο αιματηρές κατοχές που έζησε ο τόπος και ο λόγος ήταν το δημοσιονομικό, η καταβολή του χρέους στους τοκογλύφους, στις μεγάλες δυνάμεις.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Τελεσίγραφο των Βρυξελλών στην Άγκυρα: «Σταματήστε τις προκλήσεις στα ελληνικά και κυπριακά ύδατα» - Οργισμένη αντίδραση από τους γείτονες

Έντονη ήταν η αντίδραση της Άγκυρας στην κοινή δήλωση Ελλάδας-Aιγύπτου -Κύπρου καθώς του τουρκικό ΥΠΕΞ τη χαρακτήρισε «εκδήλωση της εχθρικής πολιτικής του διδύμου Ελλάδας- Eλληνοκυπρίων, απέναντι στην Τουρκία και την “ΤΔΒΚ”».

Tην ίδια ώρα, μήνυμα προς την Τουρκία ότι δεν θα γίνει αποδεκτή καμία λύση δύο κρατών και πως δεν μπορούμε να αποκλίνουμε από την ουσία του πλαισίου, όπως αυτό έχει προσδιοριστεί από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, έστειλε πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο περιθώριο της 9ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδος - Κύπρου - Αιγύπτου όπου συζήτησαν για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΟΣΑ....Ε.ΣΥ?

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.


ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ, ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ «ΦΤΩΧΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ», Ο ΟΟΣΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΣΤΑ 2/3 ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ. Η ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ... ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

 

Ακούω όλο και πιο συχνά τελευταία να μας λένε:

Ο τάδε ζήτησε τα πατριωτικά κόμματα-κινήματα-φορείς να ενωθούνε!!! τι κάνετε εσείς;;;

Χωρίς κανέναν εγωισμό η έπαρση θα σας εξηγήσω τον λόγο που αυτό το θεωρώ άγνοια και προσβολή στον αγώνα που κάνουμε για την 'Ένωση όλων των Έλλην Ανθρώπων...

Κρήτη - Διώχνουν τους σεισμόπληκτους από τις σκηνές - Δεν έχουμε πού να πάμε

 Ο ισχυρός σεισμός που ταρακούνησε την Κρήτη πριν από λίγες εβδομάδες έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στις περιοχές που επλήγησαν. Σε απόγνωση βρίσκονται οι σεισμόπληκτοι ενοικιαστές στο Αρκαλοχώρι, καθώς δεν υπάρχει καμία μέριμνα από την πολιτεία για το μέλλον της στέγασής τους.

 

 

Οι κάτοικοι, μιλώντας στην κάμερα του Star, δηλώνουν πως όσοι μένουν σε σκηνές έχουν ενημερωθεί πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πρέπει να εγκαταλείψουν τον χώρο, χωρίς να υπάρχει κάποια εναλλακτική επιλογή για την στέγασή τους.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Μάχη Ευρωπαίων και Κινέζων για τα 750 λεωφορεία ΟΑΣΑ – ΟΑΣΘ

Τουλάχιστον τρεις ευρωπαϊκοί όμιλοι και άλλοι τρεις κινεζικοί ετοιμάζονται να διεκδικήσουν τα 750 νέα λεωφορεία για τους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών Αθηνών και Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ) στον διαγωνισμό που προωθεί το υπουργείο Υποδομών με προϋπολογισμό 383,5 εκατ. ευρώ.

Από ευρωπαϊκής πλευράς σχεδόν σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή του γερμανικού ομίλου Daimler (Mercedes-Benz, Setra, κ.α.), της ισπανικών συμφερόντων Solaris Bus & Coach και του σχήματος IVECO – Heuliez Bus που ελέγχεται από τον διεθνή όμιλο CNH Industrial και από το 1992 συνεργάζεται στην Ελλάδα με τον όμιλο Κοντέλλη.

Στο ευρωπαϊκό στρατόπεδο βάζουν κάποιοι το σχήμα του ομίλου Σαρακάκη με την σουηδική Volvo ΑΒ στην οποία δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος, με 16%, είναι πλέον η κινεζική Geely Holding Group που ελέγχει και το πλειοψηφικό πακέτο της Volvo Cars (που παράγει τα αυτοκίνητα Volvo).

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

ΟΙ 5 ΠΕΝΤΕ ΟΜΟΚΕΝΤΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ- ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ε.ΣΥ.


ΟΙ 5 ΠΕΝΤΕ ΟΜΟΚΕΝΤΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.



1 ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
ΤΟΠΙΚΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ- ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΛΗ- ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


1.1 Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΩΣ ΜΕΛΗ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
1.2 ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 21.07.2021


Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 21.07.2021 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΚΥΡΙΟΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ¨ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ¨ ΣΤΙΣ 21.07.2021
 

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ