ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Μπορέλ: Έντονη καταδίκη της ΕΕ για τα μονομερή βήματα της Τουρκίας: «Απαράδεκτες ανακοινώσεις»

 

Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ καταδίκασε τις ενέργειες της Άγκυρας και επανέλαβε πως οι αρμόδιοι υπουργοί θα αξιολογήσουν την κατάσταση.

Την «έντονη καταδίκη» της ΕΕ για τα «μονομερή βήματα της Τουρκίας και τις απαράδεκτες ανακοινώσεις» του Ταγίπ Ερντογάν και του Ερσίν Τατάρ στις 20 Ιουλίου εκφράζει με ανακοίνωσή του εκ μέρους της ΕΕ, ο Ζοζέπ Μπορέλ.
Παράλληλα, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, επαναλαμβάνει ότι οι αρμόδιοι υπουργοί θα αξιολογήσουν την κατάσταση, τονίζοντας ότι στις 25 Μαρτίου οι ηγέτες των κρατών-μελών είχαν εκφράσει την αποφασιστικότητά της ΕΕ «σε περίπτωση ανανεωμένων προκλήσεων και μονομερών ενεργειών κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, να χρησιμοποιήσει τα μέσα και τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των συμφερόντων των κρατών μελών της, καθώς και για τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ αναφέρει:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει έντονα τα μονομερή βήματα της Τουρκίας και τις απαράδεκτες ανακοινώσεις του Τούρκου Προέδρου και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας στις 20 Ιουλίου 2021 σχετικά με το περαιτέρω άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων».

Η ΕΕ χαιρετίζει τη δήλωση του προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εκ μέρους του Συμβουλίου στις 23 Ιουλίου 2021, και ιδίως την καταδίκη του Συμβουλίου Ασφαλείας και την έκφραση βαθιάς λύπης για τις μονομερείς ενέργειες στα Βαρώσια που έρχονται σε αντίθεση με τα προηγούμενα ψηφίσματα και δηλώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η ΕΕ ζητεί εξίσου την άμεση αντιστροφή αυτών των ενεργειών και την αντιστροφή όλων των βημάτων που έγιναν στα Βαρώσια από τον Οκτώβριο του 2020.

Η ΕΕ εξακολουθεί να καθοδηγείται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα Βαρώσια, ιδίως το ψήφισμα 550 (1984) και το ψήφισμα 789 (1992), τα οποία θεωρούν απαράδεκτες τις προσπάθειες να κατοικηθεί οποιοδήποτε μέρος των Βαρωσίων από ανθρώπους εκτός των κατοίκων της, και που απαιτούν τη μεταφορά τής περιοχής αυτής στη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών. Δεν πρέπει να πραγματοποιηθούν ενέργειες σε σχέση με τα Βαρώσια που δεν είναι σύμφωνες με αυτές τις αποφάσεις. Ο πλήρης σεβασμός και η εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απαιτούν επίσης άμεσο τερματισμό των περιορισμών που επιβάλλονται στην ελεύθερη κυκλοφορία της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP) στην περιοχή των Βαρωσίων. Η ΕΕ εξακολουθεί να θεωρεί την κυβέρνηση της Τουρκίας υπεύθυνη για την κατάσταση στα Βαρώσια».

Παράλληλα, ο Ζοζέπ Μπορέλ επισημαίνει ότι «η ΕΕ υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την ανάγκη αποφυγής μονομερών ενεργειών κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των ανανεωμένων προκλήσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις στο νησί και να θέσουν σε κίνδυνο τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για να βρεθεί κοινό έδαφος μεταξύ των μερών για μια διαρκή διευθέτηση του Κυπριακού, σύμφωνα με σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Η ΕΕ παραμένει πλήρως δεσμευμένη για μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού βάσει μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και σύμφωνα με τις αρχές με βάση τις οποίες ιδρύθηκε η ΕΕ. Επαναλαμβάνει ότι είναι ζωτικής σημασίας η Τουρκία να δεσμευτεί και να συμβάλει εποικοδομητικά στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για μια συνολική διευθέτηση, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών», επισημαίνει ο ύπατος εκπρόσωπος της Ένωσης και καταλήγει:

«Οι υπουργοί θα εξετάσουν τις ενέργειες στην επόμενη συνεδρίασή τους, σε περίπτωση μη αντιστροφής των ενεργειών της Τουρκίας, αντίθετες με τις αποφάσεις 550/84 και 789/92 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε συνέχεια της δήλωσης των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης Μαρτίου 2021, η οποία επιβεβαίωσε αποφασιστικότητα της ΕΕ, σε περίπτωση ανανεωμένων προκλήσεων και μονομερών ενεργειών κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, να χρησιμοποιήσει τα μέσα και τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των συμφερόντων των κρατών μελών της, καθώς και για τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ


Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Φορολογικές δηλώσεις: Οι λόγοι που 7 στα 10 εκκαθαριστικά δεν πληρώνουν φόρο

 


Σε έναν ακόμα «αγώνα δρόμου» επιδίδονται οι λογιστές προκειμένου να προλάβουν τις ημερομηνίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με την πρώτη προθεσμία να λήγει την ερχόμενη Τετάρτη  28 Ιουλίου.

Μέχρι σήμερα ο αριθμός των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί ανέρχεται σε 2,97 εκατ. σε σύνολο 6,4 εκατ. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το 52,68% των εκκαθαριστικών (2,15 εκατ.) είναι μηδενικά, το 17,23% πιστωτικά και το 30,9% χρεωστικά, με το μέσο φόρο που πρέπει να καταβληθεί να ανέρχεται σε 744,5 ευρώ.

Όπως έχει δηλώσει και ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, φέτος σημαντικό ποσοστό από τους Έλληνες φορολογούμενους θα πληρώσουν πολύ λιγότερο φόρο σε σχέση με πέρυσι.  Η μείωση των εισοδημάτων λόγω της πανδημίας το 2020 σε συνδυασμό με τις αποφάσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις αποτελούν βασικές αιτίες για τα υψηλά ποσοστά εκκαθαριστικών τα οποία είναι είτε μηδενικά είτε με επιστροφή φόρου. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος :

  • Ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος έχει μειωθεί στο 9% από 22%.
  • Ο φορολογικός συντελεστής για ετήσιο εισόδημα από 20.001 έως 30.000 ευρώ μειώθηκε στο 28% από 29%
  • Ο φορολογικός συντελεστής για εισοδήματα από 30.001 έως 40.000 ευρώ διαμορφώνεται στο 36% από 37%
  • Ο φορολογικός συντελεστής για ετήσιο εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ ανέρχεται στο 44% από 45%.

Παράλληλα, φέτος

·        Έχει καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων από επιχειρηματική δραστηριότητα, ενοίκια, μερίσματα, κ.α.

·        Η προκαταβολή φόρου έχει μειωθεί στο 55% από 100% για τα φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα και στο 70% για τις επιχειρήσεις.

·        Οι πληττόμενοι δεν υφίστανται το «πέναλτι» για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις που πρέπει κάποιος να συγκεντρώσει βάσει το εισοδήματος του.

·        Τα τεκμήρια διαβίωσης έχουν «απενεργοποιηθεί» για τους πληττόμενους φορολογούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι όσες φορολογικές δηλώσεις υποβληθούν έως τις 28 Ιουλίου και εφόσον τα εκκαθαριστικά είναι χρεωστικά, ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί σε 8 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται έως το τέλος Ιουλίου. Επίσης, ο φορολογούμενος δικαιούται έκπτωση 3% στο φόρο εισοδήματος, στην περίπτωση εφάπαξ πληρωμής.

 Όσοι υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση έως τις 27 Αυγούστου και πρέπει να καταβάλλουν φόρο εισοδήματος, τότε στο τέλος Αυγούστου θα πρέπει να πληρώσουν τις δύο πρώτες δόσεις.
Σε ερωτήματα που δέχεται συχνά για το αν το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ο κ. Σταϊκούρας απαντά ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν εξετάζεται τέτοιο ενδεχόμενο.

ΠΗΓΗ

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Το υπερόπλο της κυβέρνησης: Το μέτρο από 1/9 για τους ανεμβολίαστους που αλλάζει τα δεδομένα

 


Η προέλαση της μετάλλαξης Δέλτα αναγκάζει το κυβερνητικό επιτελείο να πάρει μια σειρά από μέτρα προκειμένου να ανακόψει την ορμή της πριν τα πράγματα γίνουν μη αναστρέψιμα. Έτσι, μετά το lockdown στη Μύκονο, που έδειξε την αποφασιστικότητα κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων να πάρουν δύσκολες αποφάσεις που θα επηρεάσουν ακόμα και το τουριστικό προϊόν της χώρας, έρχεται από Σεπτέμβρη και μια νέα σειρά μέτρων.

Στο στόχαστρο μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι οι οποίοι με την απόφαση τους να μην εμβολιαστούν αναζωπυρώνουν τη φωτιά του covid. Εκτός λοιπόν από τα γνωστά μέτρα που έχουν γραφτεί και έχουν ακουστεί από Σεπτέμβρη η κυβέρνηση επιστρατεύει ένα ακόμα που θεωρεί ότι θα αλλάξει τα δεδομένα.

Κυβερνητικοί κύκλοι λένε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε υπερόπλο που θα αναγκάσει όσους ακόμα το σκέφτονται, να πειστούν να εμβολιαστούν ώστε να έρθει πιο κοντά το οριστικό τέλος της πανδημίας. Όπως αποκαλύπτει λοιπόν σήμερα το «Πρώτο Θέμα» από Σεπτέμβρη στα καταστήματα λιανικής θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι.

Πιο συγκεκριμένα τόσο εργαζόμενοι όσο και πελάτες των καταστημάτων θα πρέπει να έχουν κάνει το εμβόλιο, ώστε να μπορούν να λειτουργούν τα μαγαζιά με ασφάλεια και χωρίς τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Είναι ασφαλώς ένα μέτρο που θα πιέσει και άλλο τους ανεμβολίαστους, προκειμένου να πάρουν την απόφαση που θα θωρακίσει τη ζωή των ίδιων, αλλά και των συνανθρώπων τους. Το πόσο αποτελεσματικό θα είναι μένει να αποδειχτεί στην πράξη…

ΠΗΓΗ

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

“Iσλαμική Αστυνομία” εν δράσει στα γκέτο της Αθήνας

(Λυγερού Νεφέλη slpress.gr) Τον Ιούνιο 2017 είχαμε δημοσιεύσει το παρακάτω ρεπορτάζ, που τότε αρκετοί είχαν χαρακτηρίσει υπερβολικό, αν όχι ξενοφοβικό.

 


 Λίγους μήνες μετά, τον Σεπτέμβριο 2017, η Ελληνική Αστυνομία είχε συλλάβει στην περιοχή του Κολιάτσου ομάδα μεταναστών από το Μπαγκλαντές, η οποία ασκούσε τον ρόλο που περιγράφαμε στο ρεπορτάζ: της “ισλαμικής αστυνομίας” ή “αστυνομίας της Σαρία”. Αυτή που ήρθε και πάλι στο προσκήνιο από σημερινό (Σάββατο 17-7-21) ρεπορτάζ της εφημερίδα “Τα Νέα¨.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μία νεαρή μουσουλμάνα ξυλοκοπήθηκε στην πλατεία Βάθη, από μέλη της αυτοαποκαλούμενης “αστυνομίας υπεράσπισης της Σαρία”, η οποία έχει ως κέντρο δράσης της την Ομόνοια. Ορισμένοι ιστότοποι μιλούν για γεγονότα «που πρώτη φορά συμβαίνουν στην Ελλάδα», αλλά, όπως είχαμε σε ανύποπτο χρόνο περιγράψει, τέτοια περιστατικά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν Παραθέτουμε, λοιπόν, αυτούσιο εκείνο το αποκαλυτπικό ρεπορτάζ:

Σωκράτους και Ευριπίδου γωνία

Η διαπερατότητα των χωρών και των συνόρων είναι εμφανής, όταν διασχίζει κανείς το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, τον Βοτανικό, την Κυψέλη και άλλες περιοχές της πρωτεύουσας. Εκεί συγκεντρώνεται ο πυκνός μεταναστευτικός πληθυσμός –μόνιμος και παράνομος– από δεκάδες χώρες, συνδιαμορφώνοντας ένα πολύχρωμο όσο και πολύπλοκο μωσαϊκό. Κάποιοι έχουν ριζώσει, χτίζοντας τα νοικοκυριά και τις μικροεπιχειρήσεις τους. Άλλοι, παγιδευμένοι στο κενό μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης, στριμώχνονται στις πλατείες και στα πάρκα στο κέντρο της Αθήνας, αδυνατώντας να βρουν δουλειά ή στέγαση.

Εναντίον όλων αυτών, όμως, στρέφεται ένα περίεργο φαινόμενο που έχει κάνει την εμφάνισή του στο κέντρο της Αθήνας και περιγράφεται με τη λέξη mutaween (μουταβίν). Στα αραβικά σημαίνει εθελοντής, αλλά στην καθομιλουμένη χρησιμοποιείται για να περιγράψει την άτυπη “ισλαμική αστυνομία”, αυτή που σε κάποιες μουσουλμανικές χώρες περιπολεί και επιβάλλει την τήρηση των θρησκευτικών νόμων. Αν και στην Ευρώπη δεν αναγνωρίζεται και ούτε επιτρέπεται καμία θρησκευτική αστυνομία, οποιασδήποτε θρησκείας, κάτι τέτοιο φαίνεται να λειτουργεί υπόγεια και να χάνεται μέσα στα γκέτο της Αθήνας.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, η “ισλαμική αστυνομία”, που επιδιώκει να επιβάλει το νόμο της Σαρία (ισλαμικό δίκαιο), λειτουργεί βέβαια απολύτως αυθαίρετα. Πρόκειται για ομάδες ανδρών από 30-50 ετών που δρουν στο κέντρο, σε περιοχές όπως είναι η πλατεία Θεάτρου, η οδός Σωκράτους, η Ευριπίδου και άλλα μέρη που έχουν καταντήσει δυσπρόσιτα για τον Αθηναίο. Σ’ αυτές τις περιοχές, λοιπόν, η “ισλαμική αστυνομία” παρεμβαίνει εναντίον ομοθρήσκων τους, ανδρών και γυναικών, όταν κρίνει ότι αυτοί παραβιάζουν τον ισλαμικό νόμο, ότι έχουν αποπλανηθεί από τον δυτικό τρόπο ζωής. Πριν από κάποια χρόνια είχε λάβει χώρα ένα περιστατικό, μέσω του οποίου είχε αποκαλυφθεί για πρώτη φορά η δράση της.

Αλλεπάλληλα κρούσματα
Τότε, μία ομάδα ουαχαμπιτών (η εξτρεμιστική πτέρυγα του σουνιτικού Ισλάμ) είχε επιτεθεί μέρα μεσημέρι σ’ ένα ζευγάρι από το Μπανγκλαντές. Πιο συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα είχαν ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία της γυναίκας, επειδή δεν είχε καλυμμένο το πρόσωπό της. Όταν παρενέβη ο σύζυγός της, έξω από ένα μαγαζί οπτικών, δύο μουταβίν τον έπιασαν πισθάγκωνα, ενώ οι άλλοι δύο επιτέθηκαν στη γυναίκα και με ένα πανί προσπάθησαν να της καλύψουν το πρόσωπο.

Ποιος κερδίζει από την κατάργηση της μάσκας και γιατί την ξαναπολεμούν
Οι εκεί καταστηματάρχες αντέδρασαν και έσωσαν την κατάσταση. Η αστυνομία έφθασε, όταν είχαν φύγει οι δράστες. Όπως αποδείχθηκε ήταν συμπατριώτες του ζευγαριού που είχαν ενοχληθεί από τον δυτικό τρόπο ζωής του. Παρ’ όλα αυτά, τα θύματα αρνήθηκαν να ασκήσουν δίωξη από φόβο. Τον ίδιο φόβο νιώθουν Έλληνες και ξένοι καταστηματάρχες που καλούνται να ζήσουν και να εργαστούν σε ανασφαλείς συνθήκες. Στα διάφορα σχετικά περιστατικά συγκαταλέγεται και αυτό του προπηλακισμού δύο νεαρών γυναικών, στην περιοχή της Πλατείας Αττικής. “Αμάρτησαν”, επειδή ήταν Ραμαζάνι και πέρασαν μπροστά από το πεζοδρόμιο κτιρίου, το υπόγειο του οποίου είχε μετατραπεί σε παράνομο τζαμί από Αφγανούς και Πακιστανούς.

Οι δράστες της επίθεσης και αυτόκλητοι τηρητές της τάξης επικαλέστηκαν ασέβεια, καθώς οι γυναίκες δεν σεβάστηκαν την “ιερότητα” του χώρου και τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Στο Μεταξουργείο ένας καταστηματάρχης έγινε μάρτυρας ενός παρόμοιου περιστατικού. Στην οδό Κολωνού, πριν την Αχιλλέως, μία ομάδα μουταβίν της περιοχής επιτέθηκε στη σύζυγο Αιγύπτιου καταστηματάρχη, επειδή δεν φόραγε μαντήλα.

“Ισλαμική Αστυνομία” εν δράσει
Αποστολή των μουταβίν και των υπολοίπων που δρουν είναι και το λεγόμενο Dawa, δηλαδή ο προσηλυτισμός των “απίστων”. Παράλληλα, αποτελεί και μια προσπάθεια καλύτερης εκμάθησης και τόνωσης της ισλαμικής πίστης από τους ίδιους τους μουσουλμάνους. Πριν καιρό, ο ίδιος ο πρόεδρος της αφγανικής κοινότητας είχε καταγγείλει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο φανατισμός εξαθλιωμένων μεταναστών, η ελλιπής ενημέρωση των μεταναστών για τους νόμους που ισχύουν στη χώρα φιλοξενίας τους και η υπερσυγκέντρωση.

Μέσα σε αυτή την υπερσυγκέντρωση θάβονταν και τα εγκλήματα τιμής που βασίζονταν στο εθιμικό δίκαιο και αυτό με τη σειρά του στην ερμηνεία που δίνεται από τις διάφορες ισλαμικές φατρίες στον λόγο του Μωάμεθ. Πολλοί μουσουλμάνοι, όμως, ζητούν να μην εφαρμόζεται η Σαρία στην Ελλάδα, γιατί ακόμη και εγκληματικά στοιχεία καλύπτονται με ισλαμικό μανδύα. Δύο νεαροί είχαν έλθει πριν από δύο χρόνια από το Ιράκ για να βρουν την αδελφή τους. Την βρήκαν και την έπνιξαν στον Κορινθιακό. Είχε κατηγορηθεί για μοιχεία και τα αδέλφια της την έψαχναν για να επιβάλουν την ποινή!

Ο Ναΐμ Ελγαντούρ, πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, όταν ρωτήθηκε για τη δράση της “ισλαμικής αστυνομίας” δήλωσε άγνοια, υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για ψέματα που έχουν ως στόχο να πλήξουν τους μουσουλμάνους που ζουν στην Ελλάδα». Λίγα χρόνια νωρίτερα, όμως, ο ίδιος εξηγούσε σε εφημερίδα ότι «στη χώρα μας, όπως και σε όλες τις χώρες, έχουν μεταφερθεί ουαχαμπίτες. Άνθρωποι φανατικοί, που δεν εργάζονται και ζουν από τα τζαμιά. Αρκετοί πληρώνονται με μισθούς από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ισλαμιστικών Οργανώσεων. Έχουν ιδρύσει ισλαμιστικό κέντρο στην Αθήνα».

Με βάση τα άτυπα τζαμιά
Αυτούς προσπαθούσαν και προσπαθούν ακόμα να απομονώσουν οι υπόλοιποι φιλήσυχοι μουσουλμάνοι μετανάστες. Από αυτούς, άλλωστε νιώθουν απειλή. Στις άτυπες αυτές αυτόκλητες ομάδες επιβολής του ισλαμικού νόμου συμμετέχουν ισλαμιστές πολλών εθνικοτήτων. Βάση τους είναι κατά κανόνα τα δεκάδες ανεξέλεγκτα άτυπα τζαμιά. Οι φανατικοί σουνίτες εμπνέονται από τον λόγιο του Ισλάμ του 18ου αιώνα Μοχάμαντ Ιμπν Ουαχάμπ.

Έχασε τους γονείς του από κορονοϊό, μπήκε στην Ιατρική παρά το σοκ
Αν και δεν υπάρχουν πολλοί ουαχαμπίτες στην Αθήνα είναι δραστήριοι και έχουν την τάση να επιβάλουν με τη βία τη Σαρία. Πιστεύουν στην κατά γράμμα εφαρμογή του Κορανίου και της Σούνα, της αρχικής παράδοσης. Σημαντική είναι η συμμετοχή Πακιστανών και Μπαγκλαντεσιανών σ’ αυτές τις ομάδες. Επιθετικοί είναι οι υποστηρικτές του πακιστανικού ισλαμικού κόμματος Jamaat e-Islami, το οποίο επιδιώκει την επιβολή της Σαρία και την εγκαθίδρυση ισλαμικού κράτους.

Η “ισλαμική αστυνομία” δεν είναι βέβαια ελληνική πρωτοτυπία. Τείνει να προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο εξωτερικό. Δεν περιορίζει, μάλιστα, τη δράση της στις μουσουλμανικές κοινότητες. Έχει στραφεί και εναντίον γηγενών Ευρωπαίων. Ιδιοκτήτες μπαρ στην Κοπεγχάγη δήλωσαν πως κουράστηκαν από την “αστυνομία της Σαρία”, από τις απειλές και τις ζημιές που είχαν υποστεί. Έφτασαν να εγείρουν το θέμα στην κυβέρνηση και ειδικότερα στην υπουργό Ενσωμάτωσης. Νεαροί μουσουλμάνοι ακτιβιστές προσπαθούσαν να επιβάλουν τη λεγόμενη “ζώνη Σαρία”, απειλώντας, εκβιάζοντας και διαπράττοντας βανδαλισμούς με πέτρες και κροτίδες στα μπαρ.

Ανησυχητικό φαινόμενο
Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στο Αμβούργο με νεαρούς άνδρες να περιπολούν στους δρόμους, υποδυόμενοι την “αστυνομία της Σαρία”. Φορούν, μάλιστα, και ειδικά γιλέκα. Εκεί αυτόπτης μάρτυρας έχει αναφέρει ότι είδε τρεις ανθρώπους με μαντίλες και μαύρα γάντια να περιπολούν στην περιοχή Wandsbek του Αμβούργου μέσα σε ένα μαύρο VW με κολλημένο κάποιο ισλαμικό λογότυπο, ενώ στο καπό του αυτοκινήτου έγραφε “Αστυνομία Σαρία”. 

Ανάλογα περιστατικά υπήρξαν και στο Ντίσλεντορφ. Μια ομάδα εμφανίστηκε με γιλέκα που έγραφαν πάνω “Αστυνομία της Σαρία” και προέτρεπε τους περαστικούς να σταματήσουν να πίνουν αλκοόλ και να απέχουν από τα τυχερά παιχνίδια. Τέλος, τα περισσότερα από τα περιστατικά έχουν να κάνουν με γυναίκες που “παραβιάζουν τους κανόνες”, επειδή κυκλοφορούν δημόσια “απρεπώς” ενδεδυμένες.

Κάποιες από αυτές τις σταματούν στο δρόμο, προειδοποιώντας τες ότι δεν πρέπει να κυκλοφορούν έτσι. Σε πολλές περιπτώσεις, πάντως, οι ομάδες αυτές μπουκάρουν σε μαγαζιά και ξυλοφορτώνουν ομοθρήσκους τους στη μέση του δρόμου, προς παραδειγματισμό. Κατά κανόνα τα θύματα αρνούνται να πάνε στην αστυνομία, φοβούμενα ότι θα απομονωθούν στην κοινότητά τους και, επιπλέον, θα υποστούν αντίποινα. 

 ΠΗΓΗ

 

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

ΔΡΩΜΕΝΟ ΕΠΙΤΟΛΗΣ ΣΕΙΡΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021

ΔΡΩΜΕΝΟ ΕΠΙΤΟΛΗΣ ΣΕΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ "Ε5"

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ

           Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Ε5 ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ.

       ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕΙΡΙΟ.

       ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΥΔΩΡ ΤΗΣ ΕΠΙΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΣΗ.

Αδ. Γεωργιάδης: Θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα

 


«Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τις επιχειρήσεις που κρίνουν ότι εργαζόμενος που αρνείται να εμβολιαστεί εμποδίζει τη λειτουργία της επιχείρησης. Αν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δεν δικαιολογείται η απόλυση. Αν δεν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δικαιολογείται» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον «Αnt1», συμπληρώνοντας ότι «θα γίνουν σίγουρα απολύσεις, όταν υπάρχει περίπτωση η επιχείρηση να καταστραφεί».

Ο υπουργός ανέφερε ως αληθινό, όπως είπε, παράδειγμα ότι «σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, με Αμερικανούς τουρίστες, όπου όλοι είναι εμβολιασμένοι στο προσωπικό, ο μάγειρας αρνείται να εμβολιαστεί. Ο μάγειρας απολύθηκε».

«Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις. Σε έναν οίκο ευγηρίας, υπάλληλος που αρνείται να εμβολιαστεί θα μπει σε αναστολή. Για πόσο καιρό θα μπει σε αναστολή. Δεν πρέπει να καλυφθεί η θέση; Με τι σύμβαση θα καλυφθεί; Για πόσο καιρό. Άρα, θα γίνουν απολύσεις» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας και τη δήλωση της Δόμνας Μιχαηλίδου, την οποία πάντως ανακάλεσε η υφυπουργός Εργασίας.

Σε ό,τι αφορά τους δημοσίους υπάλληλους και τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «για να μπει σε αναστολή ένας δημόσιος υπάλληλος, θα πρέπει να περάσει από πειθαρχικό», ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους που αιτιολογούν απόλυση δημοσίου υπαλλήλου.

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους βουλευτές, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «η Βουλή έχει αυτεξούσιο. Αν με ρωτάγατε αν πρέπει οι βουλευτές να πληρώνονται, εγώ θα έλεγα ότι δεν θα έπρεπε να πληρώνονται. Επίσης, συμφωνώ με τον κ. Λοβέρδο ότι οι ανεμβολίαστοι βουλευτές δεν πρέπει να μπαίνουν στη Βουλή, αλλιώς δημιουργούμε δύο "ταχύτητες". Οπότε στο πλαίσιο της ισότητας και του Συντάγματος, οι απαγορεύσεις θα έπρεπε να ισχύσουν και στην Βουλή».

«Δεν υπάρχει γενική καραντίνα γιατί χωρίς τουρισμό δεν υπάρχουν λεφτά»

«Η άσκηση την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε είναι πολύπλοκη. Αν ήταν χειμώνας, θα κάναμε μια καραντίνα 15 ημερών. Είμαστε, όμως, στη μέση της τουριστικής περιόδου και χωρίς τουρισμό, δεν υπάρχουν χρήματα, ενώ παράλληλα και ηθικά δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε, καθώς οι μισοί πολίτες είναι εμβολιασμένοι» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συμπληρώνοντας πως «αυτό το καλοκαίρι θα ζήσουμε με τον ιό σε έξαρση. Δεν υπάρχει λύση χωρίς γενική καραντίνα. Γενική καραντίνα δεν μπορεί να επιβληθεί».

Η διαδήλωση των αρνητών

«Αν κάνεις διαδήλωση να πεις ότι η Γη είναι επίπεδη, τι σχόλιο να κάνω; Οι άνθρωποι αυτοί έκαναν κατά βάση μια αντικυβερνητική διαδήλωση, δεν έχω την αυταπάτη ότι ήταν ψηφοφόροι μας, ήταν άνθρωποι ακραίων πολιτικών χώρων. Πόσοι ήταν; Να πούμε 10.000 άνθρωποι ότι ήταν στην Αθήνα; 10.000 άνθρωποι εμβολιάστηκαν χθες. Μη μεγαλοποιούμε τα πράγματα. Ήταν μια μικρή σε μέγεθος αντικυβερνητική διαδήλωση» είπε δηκτικά ο υπουργός Ανάπτυξης για τη συγκέντρωση αρνητών του εμβολιασμού στο κέντρο της Αθήνας.

Προσέθεσε ότι «υπάρχουν διάφορες κατηγορίες αρνητών του εμβολίου, που δεν μπορώ να πω τώρα τη φράση στην τηλεόραση, που δεν μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους. Αν ο πρωθυπουργός έλεγε "απαγορεύεται να κάνετε το εμβόλιο", θα πήγαιναν όλοι να το κάνουν», ενώ προσέθεσε ότι «υπάρχει μια μεγαλύτερη ομάδα που φοβάται να κάνει το εμβόλιο και το σέβομαι, άλλος φοβάται το ύψος. Άλλο να φοβάται κάποιος τον Φεβρουάριο και άλλο τώρα που δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει το εμβόλιο. Πρέπει να πειστούν να μη φοβούνται» τόνισε.

Επενδύσεις και ανάπτυξη

«Είναι δυνατόν να έχει κυκλοφορήσει η έκθεση της Ε&Υ για τις επενδύσεις στην Ευρώπη, να έχουμε διπλασιάσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα, να έχουμε υψηλές προσδοκίες για τις επενδύσεις και να μην αναφέρεται κάτι στα Μέσα Ενημέρωσης; Επί ΣΥΡΙΖΑ ρωτούσαμε να πουν μια επένδυση και δεν μπορούσαν να απαντήσουν. Τώρα με τόσες επενδύσεις κανείς δεν αναφέρει κάτι. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι πέρα από την γκρίνια και την μιζέρια, η οικονομία πάει καλά» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναστολές συμβάσεων και μικρές επιχειρήσεις

Όπως είπε ο υπουργός, «αν έχουμε πάλι γενική καραντίνα, η οικονομία θα καταστραφεί, οι επιχειρήσεις θα έχουν σωρευμένες, μεγάλες ζημίες από τόσες καραντίνες. Σήμερα έχουμε μια πραγματικότητα. Η σκέψη κάποιων ανθρώπων ότι το κράτος θα τους πληρώνει επ' άπειρον για να είναι σε αναστολή, δεν είναι πραγματική. Δεν αντέχει το κράτος».

Η κυβέρνηση έδωσε στις μικρές επιχειρήσεις τα περισσότερα χρήματα από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, όπως και από το click away ωφελήθηκαν κυρίως οι μικρές επιχειρήσεις, σημείωσε.

Είπε, πάντως, ότι οι ιδιοκτήτες σχολών χορού, «είναι οι μόνοι που έχουν πραγματικό δίκιο, είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για το πώς θα ενισχυθούν» και ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα υπάρξει εξέλιξη.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα για τους κλειστούς χώρους των επιχειρήσεων καταστημάτων  εστίασης και ψυχαγωγίας, τόνισε ότι δεν αλλάζει κάτι για τους εξωτερικούς χώρους, εκτός εάν οι επιχειρήσεις επιλέξουν να μην έχουν μεικτούς χώρους για εμβολιασμένους και μη και θέλουν να τους κάνουν αμιγείς.

Για το πρόγραμμα επανεκκίνησης στην εστίαση, με χρηματοδότηση και επιδότηση εν είδει κεφαλαίου κίνησης για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «είναι πρόγραμμα ΕΣΠΑ, έχει ενδιάμεση αξιολόγηση. Για να γίνει η διαδικασία, κανονικά χρειάζονται δύο χρόνια και εμείς κάνουμε την διαδικασία μέσα σε 45 ημέρες. Πληρώνουμε καθημερινά. Έχουν πληρωθεί περίπου 5.000 επιχειρήσεις, έχουν εγκριθεί άλλες 9.500 για να πληρωθούν, χθες αποφασίστηκε ο διπλασιασμός του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που ήταν προϋπόθεση για να δοθούν τα χρήματα αυτά».

ΠΗΓΗ

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ

 


ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΟΤΙ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΝΙΕΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.


ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ «ΑΘΑΝΑΤΟΙ»

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ

ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ

ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ

ΚΑΙ ΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ

ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ «ΑΘΑΝΑΤΟΙ» ΤΟΥΣ

ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΒΙΣΕ ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ

ΤΟΤΕ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΟΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΜΕΡΑ

ΕΝΝΟΟΥΜΕ 24 ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ

ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΟΣ

ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟΥΣ 300 ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ

ΞΥΠΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥΣ

ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΑΔΙΑΚΟΠΤΑ

ΟΠΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ

ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ

ΑΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!

ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ!

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΜΑΧΗ.



ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ
ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ
Η ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ
ΟΠΟΥ Ο ΟΓΚΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
300 ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ.


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.

ΠΗΓΗ


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΙΕΡΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ,
ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ SITE https://www.aitherikigrafi.gr/.

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Είναι πολλά τα λεφτά, Κυριάκο… | Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

 Είναι πολλά τα λεφτά, Κυριάκο… | Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

Πόσο εξευτελιστικό να θεωρείς ως πρωθυπουργός κίνητρο για νέους ανθρώπους το ποσό των 150 ευρώ! Πόσο φθηνό να τους απαξιώνεις με τέτοιον τρόπο και να τους πετάς στα μούτρα τρία χαρτονομίσματα των 50 επειδή τους θεωρείς λιγούρηδες.