ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΕΙΨΕ Η ΑNΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΡΦΗ! - ΕΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ,

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ, ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ; ...

ΚΑΙ ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ, ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ..

ΠΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ.. ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΑΥΤΗ;

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Οι Έλληνες ευρωβουλευτές -εκτός τριών- ψήφισαν ξανά υπέρ της Τουρκίας κι εναντίον των Χριστιανών!



Οι Έλληνες ευρωβουλευτές των ΚΙΝΑΛ, ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ξανά «πλάτες στην Τουρκία», αφού αρνήθηκαν να ψηφίσουν τροπολογίες που κατέθεσε η ομάδα ID (Σαλβίνι, Λεπέν, Afd κ.α.) η οποία καλούσε σε τερματισμό των σφαγών εναντίον των Χριστιανών παγκοσμίως και την καταδίκη της Τουρκίας για τις εισβολές σε Λιβύη και Ναγκόρνο Καραμπάχ! 

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που 18 Έλληνες από του 21 ευρωβουλευτές ψηφίζουν υπέρ των τουρκικών συμφερόντων, καθώς πριν ένα μήνα ψήφισαν εναντίον της ανακήρυξης των Γκρίζων Λύκων (που έχουν δολοφονήσει Έλληνες) ως τρομοκρατική οργάνωση! 

Όπως και πριν ένα μήνα έτσι και τώρα οι προτάσεις εναντίον της Τουρκίας και υπέρ της Ελλάδας υπερψηφίστηκαν μόνο από τον ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης Ε.Φράγκο και από τους ανεξάρτητους Γ.Λαγό και Α.Κωνσταντίνου.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ?ΝΟΜΟΣ 4675/2020 Φ.Ε.Κ. Α54/2020






ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4675/2020
ΦΕΚ 54/Α/11-3-2020
Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας - ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:


Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Αγγλία : Οποιοσδήποτε βγαίνει θετικός σε Covid test «θα μπορούσε να πληρωθεί με 500 λίρες».


Η κίνηση αυτή θα αποτελούσε μέρος μιας προσπάθειας να ενθαρρύνουν τις κοινωνικές αποστάσεις (απομόνωση) και τα τεστ.

Θα μπορούσε να κοστίσει 450 εκατομμύρια λίρες την εβδομάδα, αν συμφωνηθεί από τους υπουργούς. 

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Ημέρα εγκλεισμού 75η – Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Ημέρα εγκλεισμού 75η - Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Η διαφθορά…η δίδυμη αδερφή της απάτης, με άριστους συνεργάτες τη δωροδοκία και τον εκβιασμό, κατάφερε να εισχωρήσει μέσα στη χώρα του φωτός, στη χώρα που μεγαλούργησαν οι γιοι και οι κόρες των Θεών και σαν τον καρκίνο να καταλάβει όλες τις εξουσίες και να κάνει μετάσταση σε όλους τους τομείς…

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

2.500 ετών ναός της ελληνικής θεάς Αφροδιτης που ανακαλύφθηκε στην Τουρκία


Ένα παράδειγμα ερειπίων ναών Αφροδίτης που ανακαλύφθηκαν στην Τουρκία. Ο παραπάνω ιστότοπος, ο Ναός της Αφροδίτης στη Κνίνδο, είναι διαφορετικός από τον ναό που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, αλλά έχει πολλές ομοιότητες.

(Εικόνα: © DEA / G. SIOEN / Συντελεστής)


Ένας αρχαίος ναός που χρησιμοποιείται από λατρευτικούς οπαδούς μιας ελληνικής θεάς έχει βρεθεί στη δυτική Τουρκία. 

Μια ομάδα Τούρκων ερευνητών αποκάλυψε τον 2.500χρονο ναό που τιμά την Αφροδίτη - την αρχαία ελληνική θεά της αγάπης , της ομορφιάς, της ευχαρίστησης, του πάθους και της αναπαραγωγής - πάνω από το έδαφος στη χερσόνησο Urla--eşme, ανέφερε ο κρατικός οργανισμός Anadolu της Τουρκίας νωρίτερα αυτό το μήνα. .

Η ομάδα βρήκε ένα κομμάτι ενός αγάλματος που απεικονίζει μια γυναίκα και μια μορφή γυναικείας κεφαλής από τερακότα στα ερείπια του ναού, που χρονολογείται στον πέμπτο αιώνα π.Χ. Γύρω από το ναό υπάρχει μια επιγραφή που αναφέρει, "Αυτή είναι η ιερή περιοχή" Ο επικεφαλής της έρευνας Elif Koparal, αρχαιολόγος στο Πανεπιστήμιο Mimar Sinan Fine Arts στην Τουρκία, δήλωσε στο Hürriyet Daily News .

Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ... ΠΕΤΣΑ; (ΒΙΝΤΕΟ)




Εκδόθηκε την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου η Απόφαση του Πρωθυπουργού για τις αρμοδιότητες που θα ασκεί ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στον Στέλιο Πέτσα όλες τις σημαντικές αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορούν τους Δήμους και τις Περιφέρειες, κάθε θεσμικό και οικονομικό ζήτημα των ΟΤΑ, μαζί και την ΕΕΤΑΑ, αλλά και την Ειδική Υπηρεσία που υλοποιεί το “Τρίτσης”.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ- АКТИВЫ СССР. (ВИДЕО). РУССКИЕ ТРАНСЛЯЦИИ И БОЛЬШОЕ СПАСИБО ЗА ЭТИ ОЧЕНЬ ВАЖНЫЕ ЭЛЕМЕНТЫ


ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΕΛΙΞΗΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ  ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ  ΓΛΩΣΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ  BRETTON WOOTS 

ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔOYN ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ 

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ 

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Έλληνας: Η λέξη που απαγορεύονταν 1500 χρόνια με ποινή θανάτου!



Η μεγαλύτερη καταστροφή του ελληνισμού –χωρίς αμφιβολία– έγινε κατά τη διάρκεια του 4ου μ.Χ. αιώνα. Από τότε και για τα επόμενα 1500 χρόνια ακόμη και το όνομα Έλληνας απαγορεύτηκε τελείως να χρησιμοποιείται. Στη διάρκεια αυτών των 1500 ετών ψάξτε να βρείτε το όνομα Έλληνας σε ότι έμεινε γραπτό στην Ελληνική γλώσσα. Δεν υπάρχει. Έγινε καταπιεστικά Ρωμαίος ή Ρωμιός και η Ελλάδα και οι Έλληνες ξεχάστηκαν για πάντα.



Το όνομα Έλληνας ήταν απαγορευμένο επί ποινή ΘΑΝΑΤΟΥ.

Συκοφαντήθηκε ανελέητα και κακόβουλα και έγινε συνώνυμο του ειδωλολάτρη, μία λέξη ειδικά κατασκευασμένη για τους Έλληνες μόνο με «πνευματική» μανία.

Σύλληψη πέντε αλλοδαπών για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων στα Κάτω Πατήσια Αττικής



Σύλληψη πέντε αλλοδαπών για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων στα Κάτω Πατήσια Αττικής


Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών ηλικίας 25, 29, 19, 26 και 19 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, στην περιοχή Κάτω Πατήσια Αττικής.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, τα ανωτέρω στελέχη με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής επιχείρησαν στην εν λόγω περιοχή όπου εντοπίστηκαν οι 25χρονος και 29χρονος να προμηθεύουν τρίτο άτομο (α.λ.σ.) με ναρκωτικές ουσίες, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν τα κάτωθι:
-μια (01) νάιλον συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 94,3gr,
-τέσσερις (04) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και
-το χρηματικό ποσό των διακοσίων πενήντα ενός ευρώ και σαράντα λεπτών (251,40€).

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Συμπλοκή με σίδερα και πέτρες στο Πουρνάρα - Πάνω από 600 μετανάστες στα επεισόδια, 35 τραυματίες


Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν χθες βράδυ λίγο μετά τις 11 στο Κέντρο Φιλοξενίας μεταναστών στο Πουρνάρα,

 Σύμφωνα με την Αστυνομία και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, πέραν των 600 μεταναστών  πιάστηκαν στα χέρια, ενώ δεν έλειψαν από τα επεισόδια πετροβολισμοί καθώς και επιθέσεις με σιδερολοστούς.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

ΠΕΡΣΕΦΩΝΗ Η ΚΟΡΗ Ο ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ



Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΣΕΦΩΝΗ
 Η ΚΟΡΗ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΟΥ ΖΕΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ 
ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 
ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ «ΑΝΩ ΔΡΑΣΗ ΗΡΩΕΣ» 
ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΤΟΥ
 ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΘΕΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΥΠΕΡΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑ
 «ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΕΣ ΘΕΙΕΣ ΥΠΕΡΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΥΛΕΣ 
ΤΑ ΚΩΔΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΟΖΥΓΙΑ 
ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΙΣΟΤΗΤΑ
 ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ 6 ΕΞΙ ΑΡΡΕΝΕΣ ΚΑΙ 6 ΕΞΙ ΘΥΛΕΣ 

Τουρκία & Αλβανία θέλουν να σύρουν την Ελλάδα σε ταπεινωτική συνθηκολόγηση στα Τίρανα -Διορία 6 μήνες αλλιώς γεωτρήσεις



Μόνο τυχαία ή μονομερής δεν πρέπει να θεωρείται η πρόταση του Έντι Ράμα και το «αβαντάρισμά» της από τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μελβούτ Τσαβούσογλου για ελληνοτουρκική συνάντηση ΥΠΕΞ στα Τίρανα, καθώς σε συνδυασμό με τις έρευνες του Oruc Reis για τους επόμενους έξι μήνες στην τουρκική υφαλοκρηπίδα συνθέτουν τόσο το σκηνικό όσο και το χρονικό πλαίσιο των διερευνητικών επαφών.


Η ελληνική κυβέρνηση σε αρχική φάση δεν απάντησε στην πρόσκληση Ράμα με πηγές του ΥΠΕΞ να τονίζουν πως θέλουν να δουν πρώτα την πορεία των διερευνητικών, οι οποίες όμως δεν μοιάζουν σε τίποτα με τις προηγούμενες. .

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

«Καρφώνει» την Αθήνα ο Μ.Τσαβούσογλου: Οι ελληνικές κυβερνήσεις συζητούσαν για παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων;



Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου σήμερα από τα Κατεχόμενα, δήλωσε πως η Τουρκία θα καλέσει την Ελλάδα για διερευνητικές επαφές εντός Ιανουαρίου «επί όλων των θεμάτων, όπως και στους προηγούμενους 60 γύρους συνομιλιών». 

«Ως Τουρκία κάνουμε μια ανοιχτή πρόσκληση. Καλούμε την Ελλάδα εντός του Ιανουαρίου να ξεκινήσουμε τις διερευνητικές επαφές. Εμείς είμαστε οικοδεσπότες και την οριστική ημερομηνία θα την καθορίσουν οι επιτροπές που θα συναντηθούν μαζί με τους ομολόγους τους στην Ελλάδα. Εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα τα θέματα» σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Εστίαση «τέλος»: Χρεοκόπησε το 50% των μαγαζιών από το lockdown & κλείνουν άμεσα - 500.000 άνθρωποι στον δρόμο


«Κραυγή αγωνίας» από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά, ο οποίος δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως το 50% των επιχειρήσεων εστίασης είναι έτοιμες να βάλουν λουκέτο λόγω των απαγορεύσεων κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων, αφήνοντας τουλάχιστον 500.000 ανθρώπους στον δρόμο.

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Οι Ισραηλινές Αρχές βρήκαν χιλιάδες κλεμμένες αρχαιότητες κυρίως ελληνικής τέχνης



Η Ισραηλινή Αρχή Αρχαιοτήτων ανακοίνωσε τη Δευτέρα την εύρεση αρχαίων αντικειμένων ενός δικτύου λαθρεμπορίου για το οποίο υπάρχει υπόνοια παράνομης διακίνησης τεράστιων ποσοτήτων αρχαίων και σπάνιων αντικειμένων από διάφορες ηπείρους. Η IAA δήλωσε ότι ανακάλυψε χιλιάδες «θεαματικά και σπάνια» αντικείμενα σε τρεις αποθήκες στη μητροπολιτική περιοχή του Τελ Αβίβ, σε κοινή επιχείρηση με την αστυνομία και τη φορολογική αρχή. Ένας απροσδιόριστος αριθμός υπόπτων κρατήθηκε για ανάκριση.


Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά θα πεθάνουν από πείνα λόγω της πανδημίας




Λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, οι προσπάθειες για αντιμετώπιση του παιδικού υποσιτισμού πήγαν πίσω μια δεκαετία, προειδοποιεί συνασπισμός 30 διεθνών οργανισμών.


Περίπου 168.000 παιδιά, κυρίως στη Νότια Ασία και την υποσαχάρια Αφρική, θα πεθάνουν από την πείνα πριν έρθει η ανάκαμψη, εκτιμά μελέτη της κοινοπραξίας Standing Together for Nutrition, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Παγκόσμια Τράπεζα, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ, η UNICEF και πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις.

ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ




ΑΞΙΕΣ


ΑΞΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΤΗΤΑ


ΛΟΓΙΚΗ

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΑΡΚΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ 


ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ

Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΒΟΥΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΧΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ


Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Ο Λοχαγός Μιλτιάδης Τοκατλίδης οδηγείται την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόταξης, γιατί αρνήθηκε να γίνει υπηρέτης των .....μεταναστών.

Ο Λοχαγός Μιλτιάδης Τοκατλίδης οδηγείται την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόταξης, γιατί αρνήθηκε να γίνει υπηρέτης των… .....μεταναστών.

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Α.Ε ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΡΩΣ ...ΑΓΑΠΗ

 



Το ξέρετε ότι η εκκλησιαστική περιουσία ξεπερνά τα ΔΕΚΑΔΕΣ τρις ευρώ δηλαδή ΕΚΑΝΤΟΝΤΑΔΕΣ φορές το ελληνικό χρέος;Το ξέρετε ότι η εκκλησία της Ελλάδος έχει στα χέρια της περίπου το 40% του ελληνικού χρέους;

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

ΙΚΑΡΙΑ ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ( ΜΕΡΟΣ Α)

ΙΚΑΡΙΑ ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ( ΜΕΡΟΣ Α)



Ικαρία Η Ικαρία γνωστή στην αρχαιότητα ως «Δολίχη», «Ιχθυόεσσα» και «Ανεμόεσσα» είναι ένα νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Έχει έκταση 255 τετραγωνικά χιλιόμετρα με μήκος ακτογραμμής 102 μίλια (160 χιλιόμετρα) και ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 8.423 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011.Μορφολογία- Γεωλογία
Γεωλογικά το νησί παρουσιάζει εναλλαγές, και είναι ορεινό στο μεγαλύτερο μέρος του. Διασχίζεται από την οροσειρά του Αθέρα, του οποίου η υψηλότερη κορυφή είναι 1.041 μέτρα. Η πλειονότητα των χωριών χαρακτηρίζονται ορεινά, κάτι που οφείλεται στην ανάγκη προστασίας των κατοίκων από τις πειρατικές επιδρομές κατά τον Μεσαίωνα. Σε όλο το μήκος του νησιού εμφανίζονται πλαγιές και απότομοι βράχοι και το μεγαλύτερο κομμάτι του είναι καλυμμένο με βλάστηση.



Η ιστορία της Ικαρίας αρχίζει πριν από εκατομμύρια χρόνια. Δεν είναι γνωστό στους ερευνητές πότε κατοικήθηκε για πρώτη φορά. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά ευρήματα τα οποία καταδεικνύουν τις διαφορετικές περιόδους εμφάνισης ιχνών παρουσίας ανθρώπινου πολιτισμού, όπως στη Νεολιθική περίοδος, στην πρώιμη εποχή του χαλκού, στα μυκηναϊκά χρόνια κλπ. μέχρι και την μετέπειτα αρχαιότητα.
Για πολλούς, η Ικαρία θεωρείται ο τόπος που γεννήθηκε ο θεός Διόνυσος και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στο Δράκανο και πατρίδα του κρασιού. Αξιοσημείωτο είναι εξάλλου, ότι πολλά τοπωνύμια στο νησί, σχετίζονται με το Διόνυσο.
Ιστορικά το νησί κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους (400.000-1050 π.Χ.) περιορισμένες αρχαιολογικές έρευνες σε διάφορες περιοχές και σπήλαια της Ικαρίας έχουν φέρει στο φως νεολιθικά εργαλεία και αγγεία.
Κατά την Αρχαιότητα (10ος αιώνας π.Χ. – 330 μ.Χ.) οι πρώτοι κάτοικοι του ήταν Πελασγοί, που είχαν εγκατασταθεί στο βόρειο αιγαίο γενικότερα. Αργότερα (478-427 π.Χ.) βρισκόταν υπό την προστασία της Συμμαχίας της Δήλου.
Κατά τον 8ο αι. π.Χ. (750 π.Χ.), η Ικαρία για πρώτη φορά αποικίθηκε από τους Μιλησίους. Η Μίλητος ήταν μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ιωνίας και αποτέλεσε σημαντικότατη ναυτική δύναμη. Για αιώνες, η αποίκηση αυτή είχε θετική επίδραση στη ζωή των γηγενών Ικαριωτών και γενικότερα του νησιωτικού χώρου. Η θαλάσσια συγκοινωνία αναπτύχθηκε και το εμπόριο άνθισε. Η γη άρχισε να καλλιεργείται, η αλιεία και η κτηνοτροφία ήκμασαν. Γίνονταν εξαγωγές σε οίνο, ελιές, καϊσια, μέλι, ξυλεία, κάρβουνα κ.α. προς άλλα νησιά και προς τα παράλια της Μικράς Ασίας. Παράλληλα, εκείνη την περίοδο άρχισε να οργανώνονται οι πρώτες αρχές στο νησί, όπως η Εκκλησία του δήμου, η Βουλή κτλ.
Κατά την αρχαιότητα τρεις θεωρούνταν οι μεγάλεις κωμοπόλεις του νησιού: η Οινόη (σημερινός Κάμπος), τα Θέρμα και το Δράκανο, ενώ για πολλούς υπήρξε και το Ταυροπόλιο (σημερινός Νας). Κατά τον 6ο αιώνα π.Χ. η Ικαρία κυριαρχήθηκε από τον τύραννο της Σάμου, Πολυκράτη. Επί των ημερών του, η Σάμος αναδείχθηκε σε πρώτη ναυτική δύναμη και γνώρισε μεγάλη ευημερία, αφού ξέφυγε από τη δύναμη του Κύρου που είχε στην υποτέλειά του όλη τη Μ.Ασία και τα νησιά. Εκείνη την περίοδο χτίστηκε ο ναός της Αρτέμιδος στο Να. Αργότερα, με την πτώση του τυράννου της Σάμου, η Ικαρία περιήλθε στην ηγεμονία των Περσών και συγκεκριμένα στο Δαρείο.



Ο ναός της Ταυροπόλου Αρτέµιδος
Στα βορειοδυτικά του νησιού ευρίσκεται ο όρμος του Να, με τα ερείπια του Ιερού της Ταυροπόλου Αρτέμιδος, κτίσμα κατά την παράδοση του Ορέστη και της Ιφιγένειας. Εκεί εκβάλλει ο ποταμός ΧΑΛΑΡΗΣ και στην αριστερή του όχθη διατηρείται προβλήτα, ενώ στις κλιτύες του λόφου σώζονται αρκετές θεμελιώσεις από το Ιερό και λείψανα βάθρων.
Το Ιερό κατεστράφη στα μέσα του περασμένου αιώνα, και τα μάρμαρα του χρησιμοποιήθηκαν για την εξαγωγή άσβεστου. Τα ευρήματα από την έρευνα χάθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Η Οινόη και τα Θέρμα έλαβαν από τους πρώτους μέρος στην Αθηναϊκή Συμμαχία που αγωνιζόταν ενάντια στους Πέρσες και η οποία υπερίσχυσε έναντι της επεκτατικής πολιτικής των Λακεδαιμονίων. Η Ικαρία παρέμεινε στην Αθηναϊκή Συμμαχία μέχρι την ολοκληρωτική υποτέλεια τού νησιού στους Μακεδόνες (περί τα 436 π.Χ.), οπότε και δημιούργησε μια ενιαία συμπολιτεία με το όνομα ‘ΚΟΙΝΟΝ ΙΚΑΡΙΩΝ’.
Η Ικαρία περιήλθε αρχικά στο κράτος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και κατέληξε, μετά από πολλές φιλονικίες μεταξύ των απογόνων, στο βασίλειο της Περγάμου, υπό το βασιλιά Άτταλο το Γ’, γύρω στο 2ο π.Χ. αιώνα και πέρασε κατόπιν, στην εξουσία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.


Η στήλη της Ικαρίας: επιτύμβιο ανάγλυφο του 460 π.Χ., έργο του γλύπτη Παλίονος του Πάριου. Αρχαιολογικό Μουσείο Αγ. Κηρύκου (φωτ.: Θ. Κατσαρός)

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΝΤΟΠΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΥΠΗΡΞΕ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟ ΒΑΣΕΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ
Στο Χωριό Γλαρέδο, στη θέση Παλιοπερίβολο εντοπίσθηκε οικισμός της νεολιθικής περιόδου. Σώζονται ερείπια οικιών, κυκλικού σχήματος στην κάτοψη, με λίθινη κρηπίδα. Στην εσωτερική πλευρά του κρηπιδώματος, εν είδει ορθομαρμάρωσης, διασώζονται στη θέση τους όρθιες γρανιτένιες πλάκες. Διατηρείται το λιθόστρωτο δάπεδο σε μερικές οικίες και πλήθος οστράκων κεραμικών αγγείων και θραύσματα οψιανού. Η διάμετρος των κατασκευών αυτών κυμαίνεται από 3,70μ. μέχρι 5,20μ. Στη θέση Προπεζουλωπή βόρεια του Δρακάνου και λίγα χιλιόμετρα από τον όρμο Ιερό και το ομώνυμο σπήλαιο, εντοπίσθηκαν μεγαλιθικά μνημεία (Menhir). Πρόκειται για στήλες από ασβεστολιθικό πέτρωμα, ύψους 1,22μ. η μικρότερη έως και 2,80μ. η μεγαλύτερη. Από αυτές άλλες ευρίσκονται στημένες στην αρχική τους θέση και άλλες έχουν καταπέσει στο έδαφος. Όλες είναι οξυκόρυφες ή σχεδόν οξυκόρυφες, στημένες σε ομάδες, σε ευθεία σειρά συνήθως. Γειτονεύουν με τύμβους προς τα νοτιοανατολικά, ενώ προς τα βόρεια έχουμε πανοραμική θέα του όρμου του Ιερού.
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Ο κ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
Στο ΣΤ’ Διεθνές Συμπόσιο Αιγαίου (Ιούλιος 1980) υποστηρίξαμε ότι στο σπήλαιο αυτό λατρευόταν ο Διόνυσος. Πιστεύουμε ότι και οι προαναφερθείσες στήλες έχουν σχέση με τη διονυσιακή λατρεία (Απολλοδώρου: Βιβλ. Ill, V, 2). Από τους ιστορικούς χρόνους οι πληροφορίες που έχουμε για την Ικαρία είναι ελάχιστες, αποσπασματικές και συνήθως έμμεσες. Από τους καταλόγους της Αθηναϊκής Συμμαχίας πληροφορούμεθα ότι δύο πόλεις του νησιού, η Οινόη και οι Θέρμες, ήταν μέλη της συμμαχίας. Οι Θέρμες ευρίσκονται ανατολικά του Αγ. Κηρύκου, στη σημερινή κοιλάδα που φέρει το όνομα Θέρμα (τα), λόγω των ιαματικών θερμών αλιπηγών. Ανατολικότερα, στη θέση Χαλασμένα Θέρμα, σώζονται ερείπια λουτρικών εγκαταστάσεων των ελληνορωμαϊκών χρόνων. Από τις αρχαίες Θέρμες σώζονται ελάχιστα αρχιτεκτονικά μέλη και αγγεία που φυλάσσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγ. Κηρύκου. Αξιολογώντας τα ευρήματα των Θέρμων και της ευρύτερης περιοχής πιστεύουμε ότι οι Θερμαίοι εξ Ικάρου δεν διέμεναν σε μια πόλη τειχισμένη, αλλά κατοικούσαν κωμηδόν, δηλαδή κατά κώμας και χωριά. Διοικητικό κέντρο πρέπει να ήταν το σημερινό χωριό Καταφύγι(-ον) με την ισχυρή ακρόπολη του, βόρεια των σημερινών Θέρμων και οικονομικό κέντρο οι Θέρμες, τα σημερινά Θέρμα.
Στο ανατολικό άκρο του νησιού σώζονται τα ερείπια της πόλης και της ακρόπολης του Δρακάνου, επί του ομώνυμου όρους και ακρωτηρίου, γνωστού ήδη στους Ομηρικούς Υμνους. Ο Στράβων, ο οποίος αναφέρει το πόλισμα, σημειώνει ότι έχει πρόσορμο. Ο πρόσορμος αυτός είναι διπλός σε σχήμα W. Διατηρούνται ακόμα λείψανα λιμενικών εγκαταστάσεων βυθισμένων στα νερά και τμήμα νεωρίου, λαξευμένο εν μέρει στο σκληρό πέτρωμα. Γύρω από τους δυο όρμους αμφιθεατρικά διακρίνονται τα ερείπια της αρχαίας πολίχνης.
Η ακρόπολη καταλαμβάνει το ακρωτήριο και στο νοτιότατο σημείο υπάρχει τετράπλευρος οχυρωματικός πύργος. Τέτοιοι πύργοι υπάρχουν κατά διαστήματα σε σημεία των τειχών όπου το έδαφος προσφέρει εύκολη πρόσβαση. Στο βόρειο άκρο της ακρόπολης υψώνεται ο μεγάλος κυκλικός πύργος των ελληνιστικών χρόνων, σε ύψος τουλάχιστον τριών ορόφων, με τοξωτές τις δυο εισόδους του. Ο πύργος αυτός χρησιμοποιήθηκε και ως φρυκτωρία, οι δε κάτοικοι του νησιού τον ονομάζουν Φάρο, από όπου πήρε και το όνομα όλη η περιοχή. Δυτικά της ακρόπολης ευρίσκονται τα αρχαία λατομεία και λίγα μέτρα δυτικότερα προς το μέρος της απότομης ακτής, σώζεται τύμβος από χώμα διαμέτρου 5μ. περίπου.

Ο Παυσανίας στο Ελλάδος περιήγησις IX, 1,5-6 αναφέρει: Ικαρον αποπνιγέντα δε εξήνεγκεν ο κλύδων ες την υπέρ Σάμου νήσον, έτι ούσαν ανώνυμον. Επιτυχών δε Ηρακλής γνωρίζει τον νεκρόν και έθαψεν ένθα και νυν έτι αυτώ χώμα ου μέγα επί άκρας έστιν ανεχούσης ες το Αιγαίον. Δεν αποκλείεται ο τύμβος που αναφέραμε να είναι αυτός που περιγράφει ο Παυσανίας. Συνδυάζοντας τη διήγηση αυτή του Παυσανία και τα όσα γνωρίζουμε από την αρχαία παράδοση, πιθανόν ο τύμβος αυτός να είχε θεωρηθεί ότι ήταν του Ικάρου. Στην Ικαρία υπάρχουν πάρα πολλά σπήλαια, πολλών διαφορετικών ειδών, αν και οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού αγνοούν την ύπαρξη τους, με αποτέλεσμα να μένουν ανεκμετάλλευτα.




Ρωγμή του Χρόνου Η ρωγμή του χρόνου βρίσκεται στον Άγιο Κήρυκο, δίπλα στον δρόμο που οδηγεί στον Φάρο



Ιερό Σπήλαιο
Το συγκεκριμένο σπήλαιο βρίσκεται στην περιοχή Ιερό, κοντά στον Φάρο. Ο μύθος λέει ότι εκεί γεννήθηκε ο θεός Απόλλων.

Ρωμαϊκοί χρόνοι

Τα πρώτα χρόνια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας επικρατούσε ειρήνη, μέχρι την επίθεση του Μιθριδάτη από την Ανατολή, με σκοπό την κατάκτηση της Ρώμης. Με το τέλος των Μυθριδατικών πολέμων (108-66 π.Χ.), στη Μεσόγειο επικράτησε μεγάλη αναταραχή. Σημαντική ήταν η δράση των πειρατών της Κιλικίας (παράλια Μ. Ασίας) οι οποίοι κυριάρχησαν σε όλη την Μεσόγειο και στη Ικαρία, την οποία λεηλάτησαν και λήστεψαν ως και το ναό της Αρτέμιδος στο Ταυροπόλιον. Με τη συντριβή των πειρατών από τον Πομπήιο, τα νησιά κατάφεραν και συνήλθαν. Αργότερα, όμως, με την άνοδο του Οκταβίου, η Ικαρία περιήλθε στη Σάμο. Κατά τη διάρκεια της Ρωμαιοκρατίας, το νησί γέμισε από εξόριστους, ενώ συνεχιζόταν η τυρανία των Ρωμαίων, που έφερε το νησί σε άθλια κατάσταση.
Βυζαντινοί χρόνοι
Δεν υπάρχουν πολλές πηγές που να μαρτυρούν την κατάσταση της Ικαρίας κατά τους Βυζαντινούς χρόνους. Ωστόσο, από τις παραδόσεις, έγινε γνωστό ότι εκείνη την εποχή το νησί, ήταν τόπος εξορίας για το βασιλικό γένος για πολλά χρόνια. Για το λόγο αυτό, οι κάτοικοι θεωρούσαν τους εαυτούς τους γόνους ευγενών και δεν επέτρεπαν τους γάμους με άλλους, πλην τους γηγενείς, ώστε να διατηρηθεί το βασιλικό αίμα.
Καθ’όλη τη διάρκεια των Βυζαντινών χρόνων, η Ικαρία καθώς και όλο το Αιγαίο ήταν στο έλεος των πειρατών και των βαρβάρων. Αξιοσημείωτη ήταν η επιδρομή των Σαρακηνών κατά τον 6ο μ.Χ. αιώνα, ενώ από τον 11ο μ.Χ. αιώνα μέχρι τον 13ο μ.Χ. αιώνα δέχθηκε αλλεπάλληλες λεηλασίες από Γενοβέζους, Βενετούς, Σικελούς, Τούρκους κ.α.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει τον καιρό της πειρατείας, όπου τα παραλιακά χωριά είχαν εγκαταλειφθεί και οι κάτοικοι ζούσαν στα ορεινά και στο εσωτερικό κομμάτι του νησιού, όπου δεν ήταν ορατοί από τη θάλασσα και τους πειρατές.
Οι Ικαριώτες είχαν καταφέρει να φτιάξουν ένα μοναδικό σύστημα επιβίωσης, σύμφωνα με το οποίο τα σπίτια ήταν κατασκευασμένα από πέτρες και πλάκες (σχιστόλιθος) με τρόπο που από μακριά φαινόντουσαν σαν να ήταν βράχοι. Τα σπίτια ήταν χαμηλοτάβανα και δεν υπήρχε καπνοδόχος για τα τζάκια για να μην φαίνεται ο καπνός από μακριά.






Επιπλέον απέφευγαν να κυκλοφορούν την μέρα και κυκλοφορούσαν μόνο την νύχτα. Περί τα 1204 μ.Χ η Κωνσταντινούπόλη κυριεύτηκε από τους Σταυροφόρους (αρχή Φραγκοκρατίας) και η Ικαρία δόθηκε στους Βενετσιάνους, ενώ το 14ο μ.Χ.αιώνα επανήλθε στο βυζαντινό κράτος και έγινε αρχικά κτήμα των Ιουστινιανών Γενοβέζων από τη Μαόνα της Χίου και τέλος των Ιουστινιανών Αραγκίων.
Κατά τη διάρκεια της Φραγκοκρατίας, η τελευταία κατάληψη του νησιού γίνεται από τους Ιππότες της Ρόδου, ενώ αποτελεί άξιο λόγου ότι κατά την περίοδο αυτή που διήρκησε πάνω από 150 χρόνια δεν υπάρχουν καθόλου ευρήματα που να δηλώνουν την επιρροή των Φράγκων στην Ικαρία.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΔΩ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΑΝ Ο ΓΕΝΑΘΛΟΣ ΤΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ .


Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Οι Έλληνες γνώριζαν την Άλγεβρα πριν 2500 χρόνια και πολύ πριν του Άραβες


Αντίθετα με ότι πιστεύαμε ως σήμερα, η Άλγεβρα δεν είναι επινόηση των Αράβων. Νέα μελέτη αποδεικνύει ότι παλαιότερα οι αρχαίοι Έλληνες είχαν εφεύρει «αλγεβρικούς» τρόπους επίλυσης πρακτικών προβλημάτων



Η Άλγεβρα των αρχαίων Ελλήνων

Μέσα σε αυτά τα δύο έγγραφα κρύβεται μια σημαντική για τα ελληνικά Μαθηματικά ανακάλυψη. Χρειάζεται βέβαια αρκετή εξάσκηση και υπομονή για να βρεις δεξιά την παραπομπή στο σχόλιο του Θέωνος (ένατη γραμμή από κάτω) και μετά να πας και γύρω από το κυρίως κείμενο του Πτολεμαίου να ανακαλύψεις, κάπου εκεί στη μέση, την αρχή του σχολίου

Αν θέλεις να έχεις επιτυχία στο ψάξιμο των παλαιών χειρογράφων, καλό είναι να αποκτήσεις μερικά από τα προσόντα που διέθεταν οι παλιές κεντήστρες. Μάτι εξασκημένο στις λεπτομέρειες, παρατηρητικότητα, αυτοσυγκέντρωση, πειθαρχία, υπομονή, γνώσεις για την κάθε βελονιά και αντίστοιχα για το κάθε σημαδάκι που θα συναντήσεις, αξίζει να δίνεις σημασία ακόμη και στα περιθώρια, να έχεις μια αίσθηση για το έργο ολοκληρωμένο, επίσης να διαθέτεις πείρα, λίγη τύχη ίσως, και μαζί με όλα τα προηγούμενα άπειρο χρόνο.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ (Ράδιο Ακρίτες 18/11/2013) "ΤΟ ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ Ε.ΣΥ. ΤΟ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥ ΩΜΕΓΑ" ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ



ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ (Ράδιο Ακρίτες 18/11/2013) "ΤΟ ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ Ε.ΣΥ. ΤΟ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥ ΩΜΕΓΑ"

 

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΙΣ 18-11-2013 ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ Ε.ΣΥ. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η "Ε.ΣΥ.ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" 
 
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ Μ.Κ.Ο. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά απαλλαγή ή περιορισμό της ιατρικής ευθύνης όσο κρατά η πανδημία


Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με επιστολή του προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας ζητά να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα, “σε ένα σημαντικό πρόβλημα, που αφορά το ζήτημα της ιατρικής ευθύνης των εμπλεκομένων στη διαχείριση της πανδημίας“. Θεωρεί ότι το θέμα αυτό “μπορεί δυνητικά να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις μετά το τέλος της πανδημίας και να προκαλέσει σε πλήθος ιατρών που (όπως αναγνωρίζει η κοινή γνώμη) προσφέρουν με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους, τεράστια ταλαιπωρία από αγωγές και μηνύσεις οι οποίες πιθανότατα θα στερούνται πάσης βασιμότητας”.


Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

«ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ». Κωστής Παλαμάς


 

Ο Λατίνος Κικέρων είπε «Ει θεοί διαλέγονται τη των Ελλήνων γλώττη χρώνται». Δηλ. εάν μιλάνε οι Θεοί σίγουρα την Ελληνική γλώσσα χρησιμοποιούν.


…ἐν τοῖς πεμφθεῖσιν ὑπὸ βασιλέως ἐπὶ γῆς καὶ ὕδατος αἴτησιν. ἑρμηνέα γὰρ ὄντα συλλαβὼν διὰ ψηφίσματος ἀπέκτεινεν ὅτι φωνὴν Ἑλληνίδα βαρβάροις προστάγμασιν ἐτόλμησε χρῆσαι. Πλουτάρχου – θεμιστοκλης 6


Ούτε αυτή η παράδοση της φιλοξενίας και της ιερότητας του προσώπου του πρέσβεως δεν έσωσαν τον απεσταλμένο πρέσβη του Πέρση βασιλέως, του οποίου η θανάτωσις απεφασίσθη με ψήφισμα, με την αιτιολογία ότι «φωνήν Ελληνίδα βαρβάροις προστάγμασιν ετόλμησε χρήσαι»! Τόλμησε να βεβηλώσει την Ελληνίδα γλώσσα, χρησιμοποιώντας την για βαρβαρικά προστάγματα.
Είναι απαράδεκτο την Δεκέλεια να ονομάζουμε Τατόϊ, τα Αιγόσθενα Πόρτο Γερμενό, τις Αφίδνες Κιούρκα, και ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ που οι νεορωμιοί αποκαλούν το όρος Βόρρα Καϊμακτσαλάν… και πόσα άλλα… αλλα για τις κάθε είδους κατάντιες μας, πάντα φταίνε οι άλλοι… εμάς τώρα ποιος μας πιάνει… έχουμε τα γκρίκλις.
«Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΙΑΣΑΛΕΥΣΙΝ ΤΟΥ ΛΟΓΙΚΟΥ» (Πλάτων)


Με τις υγείες μας

ΠΗΓΗ